Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > 1.1.2010 - maximalne 50 Km/h po Jizni spojce

o Navštíveno 2843x o
o 29.12.2009, 13:49 | mrazik
Vim, ze tady to tema bylo, ale tohle predcilo moje ocekavani. Usek od sjezdu na sporilovskou spojku az po barrandovsky most bude mozne projet maximalni rychlosti 50 Km/h. Vysvetli mi nekdo argumenty magistratu - hlucnost a ochrana chodcu ? Sakra zrovna v mem uvadenem useku bydli lidi dostatecne daleko a nasel nekdo na tomto useku prechod pro chodce ?
Me osobne se dotkne usek od sjezdu na jizni spojku po vyskocilovu, kde je usekove mereni a bude tam take 50 (jaka nahoda, ze to vyslo zrovna na usekovku).
Takze panove z magistratu, jdete laskave do (_!_)

o 29.12.2009, 13:53 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
taky tak

navic je i nesmysl rusit 100kmh v noci na spojce, ted jsem parkrat jel v noci a pohyb temer zadnej
tri pruhy tam, tri pruhy zpet, predeleny pasem , chodci, chodniky a dalsi v nedohlednu

proste "dalnice" napric mestem
o 29.12.2009, 14:07 | Milhauzz
To mi připomíná, jak jedna zaujatá feministická kráva navrhovala 80km/h na dálnici.

Svět se zbláznil, držte se ...
o 29.12.2009, 14:09 | macek
No voni ty radni co tam vo tom rozhodujou sou pekny kreteni at uz tahnou do prdele resej bud taxikare na ktery nemaj stejne paky:-)))) a nebo jiny kraviny a sami tam maj maslo na hlave
o 29.12.2009, 16:36 | Woko_O
no jo sou to zmrdi...ale muzem si za to i sami..kdyz jezdime jak kokoti...ale 50km/h na magistrale napriklad..to si snad delaj prdel..to muzu rovnou chodit pesky..
o 29.12.2009, 17:02 | Phitypaldy
Tohle vymysli opravdu jen kokot.

Ted uz muzou rovnou naridit, aby se ve mestech, obcich jezdilo 20km/h, aby se zvysila bezpecnost chodcu. At jdou uz opravdu do prdele a uvolni misto zdrave uvazujicim...
o 29.12.2009, 17:08 | pepe689
jo a od 3.3.2010 oralní sex jen z gumou páč bez je to nehygienické ---málo jí nakopali kun.u jednu
o 29.12.2009, 17:12 | Phitypaldy
Pepe698: to neeeeeeeeeeeeeee, to radeji budu jezdit 50km/h :-DDDDDD
o 29.12.2009, 17:25 | Fordik
Tohle je vážně už kravina. Těm co to vymýšlí je to jedno, ty nikdo pokutovat nebude :o/
o 29.12.2009, 17:31 | gizmi
Zitra jedu z Plzne do Praglu na Chodov do kanclu (naposled v tomto roce)..ze bych si to zkusil od cedule Praha preventivne 40tkou v rychlem pruhu? Schvalne co na to ostatni :D Fakt se tesim az po novem roce budu litat do kanclu..nedej Boze kdyz potkam nekoho kdo to bude dodrzovat..ikdyz nasadit dva vedle sebe 40tku, tak vam garantuju total kolaps Prahy.. :D
o 29.12.2009, 19:27 | dj.DEKL
No comment!
o 29.12.2009, 20:12 | Petura
jo kde jsou ty doby, když jsme po jižní spojce projížděli v koloně 130-150kmh ...
po 1.7.2007 se tam každej plazí a teď to ještě přidusí :o(
ještě že tam tudy už skoro vůbec nejezdím
o 29.12.2009, 20:43 | cuir
pred vdema dny sem tama jel, nejsem z prahy a autem v praglu sem byl jen parkrat..vetsinou se tomu snazim vyhnout.
Co sem jel tak byla nedele kolem poledne a rovoz tuze zadny.
Myslim si ,ze 50 je kokotina ,ale abych rekl pravdu o moc vic sem tama nejel. Jednak to tam neznam a i s navigackou byl krapet problem postrehnout spravnej sjezd takze sem se plazil take kolem tech 50-60km/h.
Znaceni naprosto chaoticke, stav silnice katastrofalni a co me dorazilo ze vseho nejvic bylo odstavene auto v pravem krajnim pruhu a evidentne tam stalo uz hodne dlouho. Nemelo zaple blikace nic, jen asi deset metru pred nim byl zborenej trojuhelnik ,kterej nebyl skoro videt pac byl zaliskanej od bordelu a auto bylo take hodne spinave ....z toho usuzuju ze tam stalo dlouho. Nicmene za tri hodiny sem tama jel znovu a auto tam porad stalo.
Nechapu to. Na prazske tepne nechaji takhle stat porouchane auto ? tohle se stat v brne tak to zaregistruje nejaka kamera nebo kolem jedouci cajti a do hodiny tam to auto nestoji a je odtazeno pryc aby neblokovalo provoz....
Ale ikdyz mi to nevadi tak ti vasi radni tam misto toho nacpou padestaku..och je...IQ=0
na druhou stranu ,mozna tim snizi stiznosti a zaloby za poskozene auta z duvodu spatneho stavu komunikace.
Ja tam malem take v tech propadlych kanalech a nebo vystouplych kanalech ci naprosto otresnych prejezdech pres most nechal kola...je to fakt desny...nadaval sem jak sou v Brne v prdeli silnice jak to stoji za hovno ,ale TA slavna PRAHa me vylecila...dekuji ,ale prahu nebrat...vzdy kdyz potkam nejakou dirku u nas v Brne tak si vzpomenu na prahu a jen se zasmeju a rikam si jeste ze si tam nemusim kurvit auto kazdej den ....

Takze mozna tohle bude hlavni duvod proc tam bde ta padesatka.
o 29.12.2009, 20:59 | Daryl (A)
Cuir: a jses si jistej zes byl v Praze ? :) pac Praha ma značení dost dobrý a přehledný. Ale pokud jsi byl fakt v Praze zajímalo by mne kde jsi videl v jízdním pruhu stát auto cely den.
o 29.12.2009, 21:04 | kuja
Cuir: Nejak podobne jako Daryl.....sam nejsem z Prahy,ale provoz a celkove pohyb po Praze mi nedela sebemensi problem. Praha je jedno z nejlip znacenejch mest v CR. Jinak se silnicema to je trosku problem,kdyz tam lita nekolik milionu aut tejdne,to se holt nekde uz podepsat musi. A zrovna Brno bych taky nevyzdvihoval jako mesto s perfektnim kobercem....sam sem tam zazil par useku,kde to nebylo o moc lepsi...
o 29.12.2009, 22:09 | webster5
Hoj, tak s tím autem má cuir pravdu. Taky nejsem pražák, ale byl jsem tam tento víkend. Nevím přesně kde, na té jižní spojce to auto bylo ale myslím si (už nevím jistě), že jsem sjížděl na Brno hned za nějakou spalovnou a jak jsem sjel tak tam stálo. Ve tmě jsem ho vůbec neviděl jak je zaliskané. Taky jsme si říkali jak dlouho tam musí stát. Na 100% tam to auto bylo v sobotu večer.
o 30.12.2009, 00:27 | 20bad
nevím teda proč 50tka na Jižní spojce ale na 5.květnu magistrát přece prohrál soudní spor s občany, kteří zde bydlí, a kteří podali žalobu na nadměrný hluk a proto je zde snížení rychlosti, takže tvrdit že to je výmysl magistrátu je trochu nefér.
U těch ostatních komunikacích nevím přesně ale možná se jem magistrát snaží předjít předem vyhraným žalobám, které by na ně mohli další nájemníci okolních bytů podat.
Myslím taky že snížení rychlosti nebude dělat problém v dopravě, hlavní je aby doprava byla plynulá, to že přijedu stát do kolony o minutu dřív ničemu nepomůže, záchrana bude v srpnu až otevřou obchvat z D1 na D5
o 30.12.2009, 08:11 | Smrada (M)
Kupuju tempomat a pujdu na zadni sedacky cist noviny
o 30.12.2009, 08:11 | cupra.165
To pribude otacecich SPZ :-) Jeste ze nejsem prazsky,ta 50 tam vazne nejde udrzet :-)
o 30.12.2009, 08:30 | Daryl (A)
Kuja: tak to asi myslíte u sterbohol ale to auto je v odstavnym pruhu a ne v jízdním to zaprve, zadruhé je tam 60ka měřena usekovkou takže auto nebrání provozu. Urychleně se to řeší až když je něco takového překážkou. Stojí tam asi týden pp bouracce a tipuju, ze do tydne dostane samolepku a za další týden bude pryč.
o 30.12.2009, 09:02 | Nismo.Power
osobně mám problém si na spojce udržet rychlost pod 100 ve dne a i tak si příjdu jak když stojim takže tam jezdim kolem 120-130 a chodce sem tam jakživ nepotkal a myslim si že moje auto při 130ti neuslyší nikdo kdo bydlí v okolí ale spíš uslyšej stojící zácpu hučících kamionů........
prostě opětně demence největšího kalibru.....

BTW : vysvětlí mi někdo tu 50tku na příjezdu z D1 s dodatkovou tabulkou "snížení hluku" ?? mám to jako chápat tak že tam kde široko daleko nikdo neni krom benzínky tak tam je 50 a hned po vjetí do zabydlený oblasti je najednou 70 ????
o 30.12.2009, 09:04 | Petura
ta 50ka je na podporu skvělého projektu Opencard, abyste v Praze víc jezdili MHD než autem :o)
o 30.12.2009, 09:08 | Luke_288
peklo, včera jsem projížděl a děs. 50km/h jsem chvíli jel já a asi dvě auta. jsem zvědavej, jak dlouho tohle vydrží.
mě by spíš zajímalo jakej hluk se počítá, jestli od motoru, valivej hluk pneu, hluk odporu vzduchu, protože pokud tam projede ferrko na jedničku, tak si myslim, že nadělá daleko větší hluk :)
o 30.12.2009, 10:20 | AlesHL
Konečně bude v té naší 100věžaté Praze pořádná prča.......já mám natrénováno z kamionu a ted nás bude víc....nebudem se bát vlka nic.
o 30.12.2009, 10:32 | Rudi
Jak to říkal děkan dopravní fakulty, přes den to absolutně nic nepřinese ba spíš to zhorší, přes noc je možný, že to pomůže bo je slabší provoz.
o 30.12.2009, 11:32 | Zdeny60 | Upraveno: 2009-12-30 11:36:14
Cuir:

se značením bych si dovolil s tebou NESOUHLASIT. Sám, coby balík z Horní Dolní, jezdím po světě už pár desítek let a mohu zodpovědně prohlásit, že Praha má značení na výtečné úrovni, alespň pokud jde o značení průjezdů a základních směrů. To, že někde na Starém Městě nemáš značenou Vyšší Lhotu, to je asi normální. Rozhodně ale mohu za sebe prohlásit, že Brno je na tom dost špatně, právě, co se týká značení i kvality cest. Přes Brno jezdím dost často z dálnice od OL na Kuřim, takž kvalitu povrchu můžu celkem objektivně posoudit. A když jedu za synátorem na kolej, tak mám občas obavu, zdali po návratu budu mít na autě 4 kola a nebudu mít jen trojkolku.
To ke značení. Jinak otřesná je Ostrava, tam ještě ostravští chachaři nezjistili, že se dá něco ve značení zlepšit... (kuwa, to zase bude komentářů :-)

Ad 50km/h versus Praha:

jsem zásadbě PRO a to všemi 20, co jich (zatím) mám. Osobně se domnívám, že pro řadu řidičů i těch 50 bude nepřekonatelná rychlost, protože to, se děje v Praze, NEMÁ NIKDE V EVROPÉ obdobu. Takové kvantum DN se jen tak nikde nevidí, možná kdesi v Africe nebo Peru... Takže já jsem PRO a až se pražští pánové naučí řídit své vozy bez DN, klidně ať je tam km/h. A ještě bych zvýšil sazbu POV a HP všem, co mají pražškuo SPZ, na 3x násobek. Třeba by to pak přineslo nějaké ovoce a mnoho vocasů za volantem by se začalo věnovat řízení a ne kravinám. A zase už jsem vytočenej, nedávno jsem tu založil vlákno s názvem "Co se to děje v Praze" či tak nějak a bylo to opravdu zajímavé počtení. Jsem sice z venkova, ale co dokáží pánové v Praze vymaturovat, nad tím se pozastvauje rozum. A nesjou v tom vždy jen ti mimopražští, těch SPZ na bouranejch autech si všímám, bez obav... :-) (samosebou, toto se netýká NIKOHo ze zdejšího DF :-) :-) :-) )

Takže, až se naučíte v Praze chovat, tak dáme třebas 100. A klidně do mě:-) :-) :-)
o 30.12.2009, 11:34 | Luke_288
to už tady bylo. ač nepražák tak tvrdím, že kdyby po praze jezdili jen a pouze pražáci, tak je nehod polovina...
o 30.12.2009, 11:35 | Syrup
Zdeny60: jo, jenze my prazsky, narozdil od Vas venkovanu se nemame kde vyblbnout, a tak sem tam blbnem v praze. To ze ty vyjedes z baraku a jsi hned mezi polema, tak to tady nehrozi :D
o 30.12.2009, 11:44 | Zdeny60
Syrup? :-) Good joke, chlape! Ale z poloviny jsi pravdě docela blízklo, někdy mi to tak připadá:-)

Moje představa typického pražského řidiče, co působí DN:

auto: BMW E36-46, nejlépe černá metla v kjůži, černý skla jak viks:-) Nejméně dva nebo radši 4 laufy o průměru tak 150mm. 2 antény se zaječím vocasem na konci:-)
A na hlínách, samosebou...
V autě dvě až tři bass tuby a asi tak 15 modejch neonů:-) A bum bác do palice.. Duc duc duc... Na skle dvě navigace a tak tři mobily. K tomu DVD.
Auto má průměrný nájezd tak 350-450.000km a stálo nemíň 3000 éček:-)

Řidič:
věk tak 18-20. Na palaici číro a v uchu špóna. Nad obočím kus železa, na jazyku bobule. Čepice s kšiltem vohnutým podle flašky otočená dozadu. I v noci černý brejle... Pod brejlema stíny jak Marylin Manson. Na krku nabídka jak z katalogu Spojených Řetezáren doplněná o řetěz ke splachovači od babaičky z venkova...
Na pazourách tak 4-8 kérek. To vidím, protože to vidím, když má pazouru vystrčenou z vokna.
V hubě americkou kvalitu a bublinu před rypákem...

Kuwa, to byl zase sen, ještě, že se mi jen zdál a realita je zcela jiná :-) :-) :-)
o 30.12.2009, 11:47 | Zdeny60
Luke_288:
máš do jisté míry pravdu. Ale kdyby se pražáci chovali "normálně", tzak tihle venkovšt balíci nebou třebas bourat...
o 30.12.2009, 11:48 | Luke_288
super definice :) jinak vím, už jsem taky pár velkých měst projel, největší asi Moskvu a bylo to trošku jiný, to je pravda
o 30.12.2009, 11:51 | RedBaron
To bude asi fakt pro ekologii a průjezdnost dobrý když místo kila na pětku to pokodrcáme padesátkou na trojku.
o 30.12.2009, 12:12 | Zdeny60
Tohle je spíše tah jak snížit nehodovst v Praze a za tím ukrytá snaha ekologů :-)

RedBaron: 50ku ti vezmě čtyrka, ne??
o 30.12.2009, 12:21 | clown
zasadne na 40 a 50tku jezdim s ropakem na dvojku@3500 otacek s tempomatem :o) a za mnou temno :o)
o 30.12.2009, 12:25 | hutchins
jj luxus už vidím jak vysvětluju šéfce že z Dubče to na Zličín do půlhodiny fakt nestíhám
o 30.12.2009, 12:43 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
zdeny60: vetsi kokotinu tady nikdo uz nemuze napsat

vetsinu nehod v praze udelani neprazsti protoze nejsou zvykly na porvoz, tady se nikdo necoura, seknu to tam a jedu a ne ze pri vjezdu do krizovatky trikrat zastavim

kdo se boji at vyuzije P+R parkoviste a nejezdi po praze

kvalita povrchu bych rekl dobra, a pred lety pred podovym systemem a kamerama jse tu jezdili v horkyh letnich nocich i 200kmh
o 30.12.2009, 12:48 | Phitypaldy
Zdeny60: s tou Ostravou naprosto souhlasim. Hur znacene mesto jsem jeste nevidel. Mam projetou krizem krazem celou evropu+rusko a ten pravek kolem a nikdy jsem se nikde nezamotal a to jezdim bez navigace. A ono ejhle v Ostrave hned 3x :-) Ono sice neni prdel se nekde otocit ze soupravou 40tun a 21metru, ale v Ostrave se muze clovek otacet jak chce a stejne nevi kam dojede :-)

Jinak Praha je postrach vsech truckeru, protoze nikde se nestoji jen tam :-)
o 30.12.2009, 12:55 | Vencaf
jako kral007, kromě kvality povrchu, která je zvlášť na jižní stojce před Bar.mostem tragická...
o 30.12.2009, 13:12 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
a pokud bude merena padestaka tak klobouci budou jezdit pro jistotu ctyricitkou aby nahodou se neblizili povolenemu maximu
o 30.12.2009, 15:26 | Nismo.Power
jako kral ..... je pravda že hafec nehod je hlaně od těch co do prahy dojížděj takže S apod..... stejně tak jako většina těhle trubců dělaj na křižovatkách mrdník protože řaděj až když padne zelená a pak jednička 5kmh, dvojka 20 apod..... nebo brzděj jak kokoti když se na semaforu mihne oranžová a oni jsou 5m před nim a divěj se že ho smetou 3 pražáci který by se tam standardně vešli ještě.....

kvalita silnic mi příjde v praze naprosto normální bejvá i hůř okolo různejch kotěhulek ale jako celek je v čr kvalita tragická samo.....

ad rychlost tak jako kral, polovina imbecilů tam pojede 40 tachometrovejch (37 reálnejch) aby náhodou se nepřiblížily bájný 50tce.....

a stejně pražáci co mě znaj tak vědi že jezdim jak prase ale já to o nich vim taky, ale ani zdaleka si nepříjdu tak nebezpečnej jako ty který se prahy bojej a jezděj tu jak posraný a jak nudle v bandě stíhaj na poslední chvilku přehlídnutou odbočku

a celkově si myslim , nevim zdali to je nějak doložený, že v praze je naprostý minimum smrtelnejch nehod a že valná většina jich je na okreskách všude možně, a propo valná většina pražáků má bezpečný auta zatimco widle teprv upgreadujou favority....
o 30.12.2009, 15:45 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
nismo: asi jsme oba desny pirati silnic :-D

stejne to vyddrzi par dni a pak prazaci na nemerenych usekach 50 jezdit nebudou :-D
o 30.12.2009, 16:01 | 20bad
Nevím kde jste sebrali, že nejvíc nehoda v praze dělají mimopražsí řidiči, samozřejmě že se taky najdou mimopražstí kteří zaviní DN, ale opravdu nejvíc jich zaviní sami pražáci.
2-Nismo-doložitelý to samo je, statistiky jsou na MVCR.cz a zapomínáš na chodce, tramvaje, tam je v praze nejvíc mrtvejch, k tomuhle dni od nového roku bylo řešeno na dopravních nehodách v praze přes 20 tis dopravních nehod, + pár tísíc přestupků které se nevykazují do statistik jako DN. Takže o práci se opravdu nebojím:-) a něco to říká otom jak se tu jezdí.
2-Zdeny- stím typickým řidičem co v praze působí DN jsi zcela mimo, jsou to lidi tak od 28-45let, ale to je jen věkový průměr, nehoda se může stát komukoliv z nás a sáčkovat nějaký sorty lidí a píchat do nich že to jsou "TI" piráti je nesmysl.
o 30.12.2009, 16:54 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
praha = velky mesto = vic lidi = vic lidi = vic dopravnich situaci = vic DN

kdyby mela nejka Horni Dolni taky pres milion obyvatel tak to bude jeste horsi

pamatuju kdyz ve Slanem byla jedina svetelna krizovatka, klasicky krizeni, kdyz nesli svetla tak byl obcas takovej bordel kdy ma kdo jet ze pak udelali kruhac.
o 30.12.2009, 17:52 | macek
Lukasi vono totiz kdyz takovej buran prijede do Prahy a vidi tu spoustu krizovatek a semaforu tak nevi co se snim deje a kam ma jet a najednou praaask a je to hned:-))ja to vidim dnes a denne takze takovy ty keci ze Prazaci za to muzou a neumej atd sou k smichu. nema to cenu dal komentovat vono totiz takovejch chytraku jako treba ten Zdeny60 co tu pise za picoviny bude vic:-))))))
o 30.12.2009, 19:07 | gizmi
Macek: 100% souhlas!!!! Proste vetsinu DN udelaji vidlaci a pak se jeste smeji Prazakum..tak to je vrchol..osobne do Prahy jezdim velmi casto, Plzen kde bydlim je proti tomu vesnice a dalo me to spoustu zkusenosti..

1. blikne oranzova a vyjizdim..proc vidlaci z Plzne stoji a radi az na zelenou?
2. kdyz blikne oranzova, tak to neznamena okamzite zastav, ale kdyz jsem 5m od semaforu, tak jeste jedu!! (to rekl Nismo pekne)
3. kdyz jsem chodec, tak nebudu jak pica abych zmackl mackatko kdyz vidim jedno auto a v dalce nikdo nic..a kdyz pak takoveho joudu vytroubim tak se jeste divi..
4. na prechodu bez svetel okamzite cvalam a snazim se vypadnout!! Prochazky prosim po lese, od toho neni prechod..
5. kdyz nekdo jede svizneji, tak uhnu, nebo tomu slapnu taky abych neprekazel
6. kdyz jedu 40 na 70tce, tak vpravo!!! Proc v Plzni vetsinda kretenu blokuje levej jizdni pruh??
7. kdyz nekdo blika a troubi, tak se asi neco deje, tak premejslej a necum z okynka
8. kdyz vidim ze je na dalsi krizovatce cervena, tak na te pred klidne nekoho pustim a pribrzdim si..stejnak budu cekat, tak je to fuk, neeeeee?
9. nenedavam na autoskolu..taky jsi se ucil, tak ji objed a maximalne pochval kdyz mu to jde..
10. cum kam jedes a ne 20m pred sebe a na budiky..

urcite Vas napadne dalsich x bodu..ale tohle me SERE v Plzni na vidlacich asi nejvice..ZLATA Praha a 50tka je fakt za trest..
o 30.12.2009, 20:05 | Zdeny60
A jéééé!! Potrefené husy nejvíce kejhají:-) :-)

Sem se zase rozřehtal...

1. Hutchins:vo co de? Vyje´d si o 15 minut dříéve, to je jen trapný vymlouvání

2. Kral 007: ale může, kokotin větších formátů je tu více než by bylo zdrávo, knkretně v tomto vlákně:-)

3. Nismo:

ad rychlost tak jako kral, polovina imbecilů tam pojede 40 tachometrovejch (37 reálnejch) aby náhodou se nepřiblížily bájný 50tce.....

a stejně pražáci co mě znaj tak vědi že jezdim jak prase ale já to o nich vim taky, ale ani zdaleka si nepříjdu tak nebezpečnej jako ty který se prahy bojej a jezděj tu jak posraný a jak nudle v bandě stíhaj na poslední chvilku přehlídnutou odbočku

a celkově si myslim , nevim zdali to je nějak doložený, že v praze je naprostý minimum smrtelnejch nehod a že valná většina jich je na okreskách všude možně, a propo valná většina pražáků má bezpečný auta zatimco widle teprv upgreadujou favority.... TOTÁLNÍ SOUHLAS!!! U ás na vsi taky jezděj bejci 40 a nechápu proč...

4. 20bad: se nečil, jsi už mimo "můj" věk?? Tak klid:-)
Jinaks tím početme DN vs. pražští řidič - pravda, stačí mrknout na statistiky...

5. Krall 007: kdyby měla Horní DOl í přes milion obyvatel, tak to bude zase jen Praha .-) :-) :-)

6. Macek: nepíšu pičoviny, ale realitu ze života. Mám dojem, že jsem prožil krapet víc, než ty.... A v Práze sem už taky někdejc byl (autobusem, radši) :-)

7. Gizmi: zkus definoavt vidláka. Celkem ybch s tvým desaterem i souhlasil, mimo bodu 1. Zcela zásadně a nekompriomisně bych těm oc vyjíždí na oranžovou valil taxy na neujvyšší možní hranici. A hned ti to vysvtělím proč: stačí, aby z vedlější letěl nějakej chytrolín, který si plete taky oranžovou se zelenou. A pak jen čumí voba jako Mat a Pat...Jako příklad může uvěst naši vesnici (Šumpúerk - 40t obyvatel a křižovatku u pumpy Shell: ráno, když jedu směr HK a v mém směru už vidím od předchozí křižovatky, že mi svítí zelená, ani se nenamáhám těch asi 300m projet rychleji. A mnohikrát jsem si už děkoval za svou předvídavost. Ono totiž z levé strany moc pánů z ještě většího vidlákova si myslí, že červená ja cosi jako zelůená. Já to beru, mají tam asi 15 sekund zelnou, ale co se dá dělat, provoz je tam z té strany minimální a tak se prostě musí jent na dvakrát. Jenže oni nééé. Oni čekat nebudou. A nejhorší je, když ještě proti nim jede někdo rovně, tudíž mu musí dát přednsot. A to už pak jedou na červenou, která svítí minimálně 10-15 sekund. CO tam už bylo navalenejch levejch dveří a světel... Takže kamaráden, žlutá a stojím- já tedy ano. A dveře mám zatím furt původní:-)
Bod 6 - to není jen v Plzni. je to té,měř všude...
Bod 3 do žuly vytesat a ty, co swe tím neřídí, tou žulou mlátit do palic. A nejvíce mladý husy s kočárkama. Napřed strčí do cesty kočár a pak čeká, jestli tedy někdo zsatví ( o ten kočár)...

Hoši, nemám už více sil psát další kokotiny a jdu na jedno nebo i více:-)
o 30.12.2009, 21:08 | 20bad
Zdeny60- ja se vubec nečílim:-) tenhle tread je ale uplně o ničem, jen tu, jako už mnohokrát předtím, každý píše zaručený fakta o tom proč co je, aniž by znal zákon, statistiky atd. Prostě takový hospodský tlachání
o 30.12.2009, 21:53 | macek
Zdeny60 tal ty budes asi tak 60ti letej buran z buranova ze se tak chvastas jaky mas skusenosti atd ja mam po Praze najeto 1milion km tak asi tak tak me nepoucuj
o 30.12.2009, 22:01 | HIGHTOWER
:-DDDDDDDDDD ty voe, to je něco, značka rychlosti 50 a pod ní dodatková tabulka "Omezení hluku" to tím chtějí nas.at ještě víc lidí, který nevědí, proč to tam je na 50? :-DDDDDDDDDDDD By mohli dávat všude dodatkovou cedulku, proč tam je omezení rychlosti, např. "Zde bydlí smetánka města" apod. Ach jo...... Umět anglicky, už tu nejsem....
o 31.12.2009, 00:24 | pepe689
njno oni mysleli ,ze je to od aut a ono je to jinak :-))))pamatuju ,kdyz jsme jeli s mackem a lehce hraly tak pred nama cca 300 metru lidi vystupovali z aut a koukali co se deje :-jinak je to supr ta 50 podareny stejne jako snizeni pruhu v Legerce
o 31.12.2009, 07:20 | Zdeny60
Macíčku, tebe to ale musí srát,že??Do 60 mi sice notný kus chybí, ale pár vcěcí jsem už viděl a zažil, něco "málo" jsem projezdil a najzdil, tak občas mám sklony poučovat, no:-)

Highty: je to jak ve filmu s V.Burianem - Nejlepší člověk. Víš, myslím ty pány radní...
o 31.12.2009, 15:39 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Hlavne nechapu proc jen praha, kdyz uz to chteji bezpecnejsi a striktne omezenou rychlost tak plosne po cely cr, ve vsech mestech a vesnicich a nehlidat to jen v praze ale v kazdy horni dolni. Na vesnicich zadnej cikan nema ridicak, alkohol v krvi vecer tak kazdej patej za volantem. Ale vsechno se hlida a omezuje jen v praze.

At je tedy plosne vsude 50kmh, spojku at nechaji 80kmh pres den,100kmh v noci a vymenou za maly rychlosti ve meste at odblokuji dalnice alespon 160+
o 31.12.2009, 18:34 | JP | Upraveno: 2009-12-31 18:36:14
Zdeny, proboha, co je tak hrozně nelegálního na tom, že na žlutou zařadíš, pohneš se a na zelenou vjedeš do křižovatky? Navíc to, že tam máš semafor přece neznamená, že máš klapky na očích, koukáš kilometr dopředu a nic jinýho tě nezajímá, protože máš zelenou... Každej člověk s kouskem mozku v hlavě se rozhlídne i na světlech - nemusí tam jet jen hovado na červenou, ale taky sanitka, policajti, fetka ujíždějící policajtum apod.. Trestat toho kdo se rozjel na oranžovou kvůli někomu kdo jede na červenou, to je jak kdybys dostal pokutu za to, že jedeš 90 mimo město, protože tam může někdo v protisměru předjíždět přes dvojitou plnou a pak budete oba koukat jako Pat a Mat... Já se rozjíždim na oranžovou (nestává se, že bych to stihnul tak rychle, že nevidim zelenou) a dveře mam na všem taky původní, kromě Alfy, kde se o to postarala předchozí majitelka.

Jestli to co se děje v Praze nemá obdoby nikde v Evropě, pak asi třeba Polsko neni Evropa. Najezdim v Polsku něco kolem 20tkm ročně (především Wroclaw, Lodž) a Praha je proti tomu čajíček (včetně nehodovosti - v Praze jsou to většinou ťukance, ve Wroclavi když se bourá, tak často pořádně).
o 01.01.2010, 08:28 | Zdeny60
JP: já s tebou souhlasím. S tím tvrzením, že v hlavě má být ozek, schopný myslet. Ale mnohokrát jsem se už přescědčil, že něktewří ho tam prostě nemají, tak proto.
Bohužel, co jsem zažil nedávno u násna vsi, tak z vedlejší letěli policajti, sice měli majík a fňuknu, ale jeli tak, jako by právě v tý palici mozek neměli. Vletěli do křižovatky zrovna v okamžiku, kdy se rozjížděl směr od jejeich levé ruky a od karambolu to zachránilo jen to, že ti na zelenou vyjeli opravdu až na zelenou. Je to na křžovatce 1. světelené od benátek do centra, místní znají a vidět tam za ten roh není moc dobře... Navíc tahle křižovatka je udělaná tak blbě (myslím světla), že na projetí přes hlavní máte tak 10 vteřin - 2-3 auta a navíc ještě z protisměru kříží ti, co odbočují do leva na hlavní a jsou najetí v křižovatce na svoji zelenou. Jenže to někteří vymaštěnci berou jako výzvu k souboji a mermomocí jim musí z leva i zprava ukázat, že mají již na své hlavné také zelenou. No, někdy to vypadá zajímavě, hlavně, když se do té situace dostane kamion s návěsem:-)

Já tedy mozek v hlavě mám, zaplaťbůh, a nevadí mi nijak, když prostě musím počkat ještě jeden cyklus. On ten s tím kamionem nemá křídla, holt. Někdo to však nevydejchá a dělá vše pro to, aby mu tam vjel ze své zelené a zablokoval pak totáně všechno ze všech směrů. A to je to, co mě vadí. Prostě když má nějaký pako žlutou tak jede, i kdyby ten kamion měl převrátit. No nic, nemá se cenu ročilovat takhle po ránu, že.

CO se týká Polska, jezdím zhruba 2x do měsíce oblast Swiecie (tzn. musím projet Wrocla, Bydgoscz) a pak směr Bialko Biala, Warszawa. Nevím, zřejmeě me zatím drží štěstí a opravdu takové množství nehod co je pořád v Praze ) i když jde o lehké nehody) jsem tam zatím opravdu nezažil. To, že proti Warszawě či Wroclavi je Praha vesničkou, s tebou souhlasím...
o 01.01.2010, 09:19 | JP | Upraveno: 2010-01-01 09:27:30
To co popisuješ asi nikomu OK nepřijde, ale alespoň já jsem myslel na něco úplně jinýho. Když je ten semafor jeden na celý městečko, tak bych to taky neřešil (v Roztokách zatim díkybohu nikoho semafor vyrobit nenapadlo), ale když v Praze čekám v jedný koloně půl hodiny a vidim jak to zoufale (ne)funguje, tak se to špatně ignoruje. Klasickej scénář - červená, oranžová (pro hnidopichy žlutá), zelená, vteřinu nic, pak prvnímu autu zhasnou brzdovky a pomalu se rozjede, když už je v křižovatce, zhasnou brzdovky druhýmu autu a pomalu se rozjede, v 10km/h zařadí za 2 a hlavně opatrně, aby se nikomu nic nestalo. U třetího auta už má člověk pocit, že ten řidič před rozjezdem úmyslně čeká na červenou, aby měl výsostný právo projet poslední. Pak zase červená a jede se nanovo. Mohlo by projet 5-6 aut na interval a projedou 2-3. Pak je z toho ta naprosto zbytečná půlhodinová kolona, ve který čekaj denně tisíce lidí...
o 01.01.2010, 10:37 | Daryl (A)
Tak s tím souhlasím. Přesně jak to JP popisuje a jen dodám ze to zdržování dělaj především mimoprazsti. Taky na oranž radim jedna takže na zelené jsem už v pohybu kdežto mimoprazskej často radi až padne zelena a ještě se rozhlíží nedejbože ze zjisti, ze chtěl byt vlastně v odbocovacim pruhu a zablokuje to dokud ho někdo nepustí. Stejně jako třeba najizdeni do neprujezdne křižovatky jakao je například Letná s tunelem. Vidi ze se tam nevejde ze to nejde projet a stejně se tam nacpe a je mu jedno ze tím zablokuje celou zelenou pro krizici směr. Za tohle bych fackoval a když na nej troubis aby někam uhnul ( a ze ma kam) tak se ti ještě tlemi do ksichtu a ukazuje ze " no jo no je to tu ucpany". Jednou jsem už chtěl takového srace naferovku nabrat. Proste se rozjet a ať se snazi. Myslím ze i to je důvod proč je v Praze tolik bouracek u kterých jsou vinniky pražáci. Ono když se cizinec začne chovat na silnici zmatene tak je bourání nasnadě. Těžko budeš v Praze dodržovat bezpecne odestupy ze ? A podobne. A do pytle s mimoprazskyma patrí i ti co si koupili včera novou koktu a ideálně RS. Ruce za 10 2 na spojce zásadně v levým MAX 70 a neuhne snad ani sanitce.

Zdeny sorry, ale pokud patříš mezi ty lepší ( nevím nepotkál jsem té ) tak jsi světla výjimka. Nicméně i ti ostrileni hoši s C nebo M na RZ o sobě tvrdí ze umi jezdit, ale pak je potkas a brečí nad tím jaka je v Praze hrozná doprava. Podle toho je poznáš.

Já si na Prahu kromě občasných kolon nestezuju. Nebouram, predvidam projizdm více méně v pohode pokud nennarazim na nějakého zmatence, kvůli kteremu musím udělat nejaké harakiri abych mohl pokracovat.
o 01.01.2010, 12:14 | Zdeny60
Daryl: nejsem nejlepší, to v žádném případě. Ale snažím se patřit k těm lepším. Možná by mohlo napovědět, že jezdím od r. 1975 a dosud jsem měl 3DN: jednu zaviněnou mnou, protože v r. 1989 jsem na zledovatělé neposypané cestě sjel s Favoritem do příkopa a musel jsem se nechat vytáhnout koňským potahem,. co používají lesáci:-) (škoda na autě byla si 4.000 za lakovaný blatník a měněné spodní rameno) a pak 2xDN cizím zaviněním -jednou do mě vlítnul ve Vys. Mýtě rybízek se starou japonskou plechovkou (tuším, že Swift to byl) a způsobil mi škodu za 173.000 a pak ta, kdy mě odstřelil "pan umělec" na D1 a zrušil mi P605 (škoda asi 900.000, zázrak, že jsem přežil, auto mělo ustřiženou střechu ve všech sloupcích mimo místa řidiče a to mě zachránilo,jel jsem ráno z Prahy se šéfem na SLovensko na jednání a v mlze nás kamion zezadu trefil asi ve 140 a navalil ás pod druhý kamion, který jel asi 40-50 zrovna v okmažiku kdy jsem ho ve rychlým pruhu předjížděl, on tvrdil, že násnneviděl...¨Takže odf této nehody /1992/ co jsem se fakt podruhé narodil mám na řadu věcí trochu jiný pohled a prot se mi nemůže nikdo divit, když občas napíšu něco střejšího a s některými názory nesouhlasím.
pS: od té nehody v Mýtě již nedávám přednost chodcům na přechodu vědomě s tím, že nevěřím tomu za mnou, že mě vidí a zaastaví. Samosebou je to dle situace, ale pokud nění člověk vyložene nakročený do silnice, jedu dál. Je to prostě špatná zkušenost a jak se říká pro dobrotu na žebrotu, tenkrát ten maník neměl ani POV a bylo to tahání a lítání, auto (P406 v té době) jsem měl na lízink a řešilo se to přes kancelář pojistníků či jak se to jmenuje, no bylo to dost kompliované. A vše jen proto, že jsem zastavil asi 3 v řadě před přechodem, který je vidět na min. 300-400m (V.Mýto u Lidla ve směru na HK).

Jestli narážíš na značku M (mám ji taky na všech autech), tak se veřejně přiznám, že do Prahy, když už nemusím, tak tam nejedu, ne proto, že bych se bál o sebe, ale o ty druhé, co vyvedou. Ale rozhodně nebrečím... Jen se snažím snížit si míru rizika. V Miláně se mi jezdí daleko bezpečněji a přesto podstatně rycheji (máme firmu v Ossoně, tzn. JZ okraj milána) a přesto, když jedu do centra k Duomo a pod., nemám tak blbý ocit, jako v té Praze. A to i přesto, že taliáni patří metzi horké hlavy za volantem a jízda na červenou je tam běžná.
o 01.01.2010, 15:20 | Mila_307
presne jak pise JP zelena je na semaforu 3 vteriny, v idealnim pripade projede 6 aut ale staci aby se jeden "zamyslel" a projedou 2 auta. A pak cekas na dalsi zelenou 5 min. Prijde mi to naprosto neohleduplne vuci lidem stojicim v kolone za mnou a proto to nedelam a rozjizdim se vcas.
Takovy test delali jeste za komunistu a potvrdili ze vcasne zarazeni rychlosti a rozjeti vyznamne pomaha plynulosti provozu na krizovatkach. Videl jsem to v nejakem starem Svete motoru.
Drzim se pravidla ze radim kdyz zhasnou brzdovky autu stojicimu ob jedno predemnou, a necekam az budu mit pred sebou 2 metry mista.

V Praze se jezdi rychle svizne a plynule.To ale mimoprazsti nevi a motaji se zasadne v levem pruhu.
Jakmile vidim auto s U nebo B nebo T tak jsem hned na pozoru protoze nevim co vyvede, kde se zacne otacet na dojite plne care nebo pres tramvajovy pas. A z toho pak vznikaji kriticke situace a DN.

A ta 50 na spojce plynulosti moc neprospeje, ted tam stavaly kolony rano a odpoledne, po teto uprave budou pomalu popojizdet kolony cely den v kuse takze mozna snizime hluk o 3 dB (to rikal odbornik na dopravu) ale zvysi se mnozstvi exhalaci.
Doprave zasadne pomuze dostaveni vnejsiho okruhu mezi D5 a D1 a dale na D11, prvni cast otevrou v zari, tak doufam ze to zase neposunou jaeko uz jednou.

A kdyz se tady mluvi o tom Milane, tam jsem letos jezdil 14 dni a zvyknul jsem si velmi rychle. Jezdi se tam jeste svizneji nez v Praze , ale rychleji ne. Jizdni pruhy a blinkry jsou naprosto bezvyznamne.
A nehod jsem tam za tu dobu videl priblizne stejne jako za stejne obdobi v Praze. Hlavni rozdil byl v tom ze v Milane si na prechod pro chodce nikdo nedovoli vstoupit na cervenou, nikdy nevis odkud se vyriti nejaky skutr.

o 01.01.2010, 17:49 | Daryl (A)
Zdeny: to je to o čem mluvím. Mimoprazsti se proste boji podle toho jezdí a díky tomu nastávají ty chaotické situace. Ty si možna myslíš ze jezdíš dobře ale je asi otazkou pro koho nebo pro jaky provoz. Z toho co píšeš jak jezdíš (opatrné) je zrejme, ze jsi ten typ řidiče okterem se tu bavíme jako o mimoprazskem. Proste ty se bojis, jezdíš pomalu a opatrné a to je prave ono. V Praze je zaklad plynulost provozu a tu narušují pravé ti co se boji a jezdí opatrné (často přehnaně).

Já jsem v Praze už 13 let a mám projetou prakticky celou Evropu. Narazis na Itálii. Rozdíl mezi nama a italská je v tom, ze v Itálii se tak jezdí porad a porad se stejnejma autama kdežto u nás většina lidi bud poprvé koupila auto nebo presedlala ze skodovek a když už tak vyjíždí jednou za uherak. Proto naši řidiči jsou nevycvalani. Praha jako takova byla v tomto a jiných ohledech vždy napřed a tím padem samozřejmě řidič žijící v Praze a denne projíždějící provoz je ostrilenejsi a samozřejmě takovému řidiči z olomoca to přijde jako agresivní jízda nicméně pro pražská je to jen řešení nestandartni situace vytvořené zmatkujicim mimoprazskym. A pokud ten zmatkujici udělá ještě něco nepredvidatelnejsiho tak je karambol na světe i když dle predpisu je na vině Pražák.

Moje Mamka ma taky řidičák už 35 let ale to neznamená, ze je dobra ridicka a už vůbec ze je bezproblémová v Praze.

Já mám taky za sebou par tukancu i velkou bouracku ale to vůbec nic neznamená. Nehoda je vetsinou jen náhoda. Ať už se o ni pricinis více či méně porad je to náhoda a kdo nemel zadnou měl proste jen štěstí. Tudíž bezpredmetny argument.
o 01.01.2010, 20:30 | HIGHTOWER
Zdeny60: Jj, Vlasta Burian a komedie s ním jsou bestovky a znám mooooc dobře :-) "Tak já jdu rovnou pro hasiče" :-D
o 02.01.2010, 22:40 | Rajdlos
a sakra ja tam valil dneska podle starych znacek 80km/h :-/
o 02.01.2010, 22:42 | Tanzen
Rajdlos: a v jakém úseku?

Já jsem jel po jižní spojce včera od barrandovského mostu k D1 a za mostem byla nová značka 70km/h a pod tím dodatková značka "omezení hluku" či jak to bylo a po chvílí blikala el. značka 80 km/h a pak už nic...takže žádná padesátka..

nebo se to už dnes změnilo?
o 02.01.2010, 22:51 | vinzek fa
lidi jezdej jako prasata a temahle zakonama je k tomu ty kreteni nutej
o 02.01.2010, 22:56 | walish
Nj,ještě dva až tři příspěvky a už máme vyjmenovány všechny RZ kromě Prahy,které můžou za DN v Praze. Ti,co do Prahy jedou jednou za Uherský rok,tak se nedivím,že tam zabloudí atd. Vy,když jste někde jeli,tak jste nikdy neodbočili špatně? Nevěřím. Když potkávám někdy auto s A na RZ jak jedou třeba na slovensko,taky blodí a to je tady jedna rovná cesta jako hlavní tah na Slovensko. Já jsem v Praze nikdy autem nebyl a doufám,že ani nebudu.

Tady machrujete,že umíte perfektně jezdit a mimopražští jsou samí vidláci,co nepatří za volant,ale stačí,aby Vám napadly 2cm sněhu a je kolaps,že se týden nehnete:D My tady máme třeba i 20cm sněhu na cestě,než to rozhrnou a kolaps tady není. Vše má své pro a proti,tak si tady nehrajte na ty,co jsou mistři světa a ti ,co nemají A na RZ jsou vidláci a nepatří za volant. Tohle škatulkování mě vážně sere.
o 02.01.2010, 22:57 | vinzek fa
jinak ja nejsem prazak sem z vesnice prez prahu jezdim a nektere vase nazory ze za to muzou mimoprazsky fakt zeru co tam potkavam nejcasteji je nejaky rozmrdany tago bez predku ktery vlitlo do kolony aut u letiste taxiky skacou prez auta protoze neumej jet do zatacky 50ale jedou 200 ze se tam osobne necouram a jedu v kolone aut tak jak jedou oni a nejakej kreten tam mezi vsema musi klickovat a na znacce ma 3A2 trak ten neni urcite z prahy takze zaver prazaci jezdi jako prasata ale jen po praze zajedou za a jedou vsicky jak posraty a kdyz je nekde omezeni na 80 a ja tam s nima sviham 150 tak to neni normalni a jedu tak proto abych je neomezil v jejich bezhlave klickovane

pravda nechapu na nekterejch usekach 2proudovek a vic ty snizeny richlosti
o 02.01.2010, 23:52 | Daryl (A)
walish: vis proc na vesnici nemuze byt kolaps ? prtotoze na kolaps je potreba vic aut nez se vejde na silnici coz na vesnici nehrozi :)

vinzek: blazni jsou vsude a nerikam, ze vsichni A jsou vzorni ridici, jen rikam, ze drtiva vetsina problemu na prazskych silnicich je diky mimoprazskym.

I kdyz jsem nekde kde to neznam, tak nestojim v krizovatce na zelenou a nenajizdim do leveho pruhu kdyz chci odbocovat doprava. A kdyz uz se mi to povede tak dokoncim levy pruh a otocim se a nedelam harakiri, ktere zastavi dopravu ve vsech pruzich. O tom to je.

nehlede na to, ze kdyz jedu nekam kde to neznam, tak pouziju bud navigaci, nebo predem vytistenou mapu s trasou.
o 03.01.2010, 00:01 | walish
Dopravní situace se v zejména v hlavním městě rapidně "zlepší" (rovnou se teď přenesme o pár měsíců dále). Po úspěšném zavedení padesátky na všech rychlostních a příjezdových komunikacích počátkem roku se Praze ulevuje. Řada řidičů se vzdala a skončila v blázinci k čemuž vede i zvýšení cen pohoných hmot (vyšší zdanění). Jízdu padesátkou po jižní spojce totiž vydrží jen hrstka řidičů. Po zavedení vyhrazených pruhů pro vozidla taxislužby, jízdní kol a dopravních prostředků MHD nákladní vozy ucpávají dosud plynuje jedoucí levý pruh a přejet Prahu se nedaří ani těm největším automobilovým pirátům či liškám za volantem. Řada řidičů osobních automobilů proto raději nechává své plechové miláčky doma a potupně se každé ráno mačká v přeplněných autobusech městské hromadné dopravy. Tato situace vydrží do prvních teplých dnů, kdy řada bývalých řidičů skočí do cyklistických stejnokrojů a vyrazí za úmorného šlapání na svou poslední jízdu. Někteří padají z kola vlastním vyčerpáním, ale většina opět končí pod koly autobusů MHD, které si vyhrazený pravý pruh nárokují ze všech nejvíce. Několik cyklistů se však dožívá léta a úspěšně reprezentuje zavšivené Česko na Tour De France...

ZácpaPraha mohutným zavedením dalších spomalovacích pruhů, různých retardérů a umělých překážek přistupuje v polovině druhé poloviny roku 2010 k dalšímu snížení rychlosti na 30 km/h, které je v tomto případě samozřejmě opodstatněné. To nevydrží zbytek otrlých motoristů a svá auta prodávají na východ. Většina z nich přesedá na nejrychlejší dopravní prostředek s říditky a nastává druhá vlna selekce cyklistů pomocí autobusů MHD. Pražané tak na víkendy cestují novými retro vlaky Českých drah, které frčí konečně i mezi mladými. Do souprav se rátilo v plné míře rudé provedení uměle vysezelých sedadel, umakartové stěny, okénka která nejdou otevírat, koše s oprášeným emblémem ČSD (České Super Dráhy) a nerudní průvodčí. Motoristé žijící mimo hlavní město jsou konečně spokojení. Mohou jezdit s hospody do hospody autem, aniž by na ně spěchající "pražák" troubil či je dokonce ohrožoval rychlou jízdou zrovna, když se snaží udržet na silnici.

Dopravní stavby, které měly Praze ulehčit tak není potřeba plně dokončovat. Z tunelu Blanka vzniká další trasa metra (značená písmenem E) a zároveň se plánuje její prodloužení do Motola, čímž odpadá potřeba draze prodlužovat dosavadní zelenou trasu A. V celé zemi se díky úbytku osobních automobilů pozastavuje výstavba komunikací a do všeho mluví zelení.

Zelení zezelenaj

Dopravní infrastruktura je základem ekonomické prosperity firem a občanů v dané lokalitě. Dálnice ulehčují obcím, městům a přetíženým silnicím na kterých umírá příliš lidí. To si však ekologové neuvědomí a již z principu zeleného mozku blokují veškeré dopravní stavby. Rok 2010 jim hraje do karet. Buzerace řidičů nezná mezí, rychlostní limity se snižují a tvoří se řada překážek narušujicích plynulost dopravy. Řidiči to vzdávají a řada komunikací se stává zbytečnými. Černý asfalt se na přání ekologických aktivistů postupně přemalovává na zeleno a rázem v kalendáři chybí zelený pátek. Celý rok je totiž zelený. Zelená vůbec frčí, autobusy jsou zelené včetně jejich řidičů z mongolska a dokonce i benzín s 90% obsahem řepky je zelený.

Inviduální doprava tak během následujícího roku utrpí nesmazatelné šřámy. Řidičům bude řízení otráveno jedem nejvyššího kalibru. Dostat se svým vozem z místa na místo bude stále obtížnější a dojezdové časy se díky restrikcím budou stále prodlužovat což povede k zvýšení agrese u řidičů a v neposlední řadě k psychické ujmě na zdraví. Řešením nebude ani jízda na bicyklech ve vyhražených pruzích společnými s autobusy MHD a vozy taxislužby. Holt se nemáme na co těšit.
o 03.01.2010, 00:30 | muSlim | Upraveno: 2010-01-03 00:31:59
Fakt vtipná diskusia... Zdeny nehnevaj sa, ale fakt to preháňaš, hlavne s osočovaním Pražákov. Som s nimi a som takého istého názoru, problém tu robia miestni dôchodcovia a mimopražskí vodiči. Ešte v živote som trebárs nevidel debila s Pražskou SPZ, aby prešiel výjazd na kruháku, zastavil a začal cúvať. Mimopražských som takých videl už asi ôsmich. Ešte nikdy som nevidel Pražáka, ktorý by prešiel výjazd na diaľnici, mimopražských som videl už x-kusov, ktorí cúvali v odstavnom späť k Exitu. Mne samému keď sa to _náhodou_ stalo (asi 2x), tak som nebol buran čo ľutuje dať peniaze za tie kilometre navrch a došiel som na ďalší Exit, zkama som našiel buďto druhú cestu (1x), alebo som to cez neho otočil a vrátil sa k pôvodnému plánovanému (1x). Ešte nikdy som nevidel Pražákov, aby sa v najhoršom prípade nepohli na zelenú a štýlom vláčik, t.j. pohne sa ten predo mnou, so zdravým odstupom som naňho zavesený, ono tam tá zelená nebude 4 roky, vieme? Pozri si sedlákov, svieti zelená, na križovatke som asi štvrtý a div sa či nie, neprejdem. Toto sa mi stáva dennodenne... takže keď už sme u toho obúvania sa do niekoho, rozhodne sa rád obujem do mimopražských. Netitulujem ani jedného z nich, nech sú zkama sú, ale Pražák proste ide, niekedy až nezdravo "bezohľadne" ale vždy tak nejak v medziach normy, pre "nás" Pražákov prijateľných...

P.S.: posledný debil na kruháku čo cúval mi ešte nadával do Slovenských kuriev po tom, čo som ho vytruboval a hlasnejšie mu pripomenul že to je kruhák od toho, že sa po ňom dostane na to isté miesto kde som ja, behom necelých 5 sekúnd...
o 03.01.2010, 00:36 | Luke-Jeep
no sranda byla jak parta prazaku a jeden brnak a nejakej zapado a severocech v milane na cervenou prejizdeli do protismeru prez dvojitou plnou :-))
o 03.01.2010, 08:45 | Zdeny60
Slim:

špatně to chápeš. Já se nenavážím do Pražáků. Chci jen poukázat na to, že - málo platné - když dojede mimopražák do Prahy, tak prostě jezdí jinak. Z principu, púrotože, třebas může být zvyklý na to, že když je někde 50ka, jezd´í se 50. Když je na semaforu žlutá, ještě se stojí. Když neznám místní situaci co se týká orientace kam mám jet, před návěštím s ukazateli směrů zpomalím... Nic víc, nic míň. Na tom není přeci nic špatnýho a NIKDO mě nemůže nutit, abych jednal jinak. Snad jen vosel...

Co se týká couvání na dálnici, za to bych bral papíry okamžitě.

Jenže: nedávno jsem byl svědkem DN na vjezdu do PHY z D11. Kolona stála asi 1,5km před exitem na LysonL, Brandýs a tam, je to u toho logist. centra. Kdo myslíš, že prasil?? Oloumoučáci, nebo Brňáci?? Kdepak - samý pržáci - nemohli vydejchat, že musí chvilku počkt a prasili v odstavným, kde nemá nikdo co dělat. A sám jsem byl svědkem toho, když ve Frýdku-Místku na křižovatce "U vykopnutého" kdo zná, ví - letěl pražskej chuj v protisměru, protože si asi nevšimnul, že tam je 4proudovka se zeleným pruhem a odbočil na ni zleva do protisměru. A pak asi 300m, do dalšího exitu, mastil v protisměru - tah od těšína, bylo to večer před vánocemi, to si živě pamatuji, protože jsem vezl rodičům dárky na vánoce - ta kolona kamionů jak se vcucávala do pravýho pruhu, aby ho nesmetla... to by asi v Praze nehrozilo, tam by ho převálcovali jak žižalu.

Slime, nejsem sám , kdo vidí v chování pražáku mezery... jen oni sami se staví do role nejpovolanějších a hlavně NEJZKUŠENĚJŠÍCH: Jenže, ona to nemusí být až tak docela pravda.

ty příklady co jsem uvedl, jsou kontra k těm tvým z toho plyne, že každý může udělat chybu, ale nemělo by se z ich stávat pravidlo.

Luke Jeep: jednou jsem přejel odbočku u Viealle Certosa směrem na centrum u banky Popolare - kuwa, to byl stress-než jsem objel půl Milána, ale že bych se vracel couváním nebo přejížděním do protisměru, to bych musel vypít 3 flašky Chianti před tím...Snad jen šílenec tohle může vymyslet...
o 03.01.2010, 09:38 | Rajdlos
Tanzen: ja si prave zadnych znacek nevsiml :/
o 03.01.2010, 16:54 | Tanzen
Rajdlos: v tom případě tam platilo nejdřív chvíli 70 a pak 80..
o 03.01.2010, 20:04 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
tak nejak mi neprijde ze se jezdi 50tkou :-D
vcera a dneska temer vsichni pri staru

od 30.12 jsme nacoural cca 350km a to u 30.12 navecer potme a za deste na letnich jsme byl na dalnici nejrychlejsi a to jsem jel jen 120-130kmh

vsude dneska na 50tce vetsina cca 80kmh jela
vsude znacky pri staru, jen na par mistech je to omezeni hluku

nejvic mne to pobavilu na R7 u letiste, tam ta 50tka ala omezeni hluku je fakt vtipna, jsem zvedavej kdy naridi 50tku letadlum :-D
a misto obvyklych 120kmh sem tam jel 80kmh jako vsichni v kolone

dneska jenom tri nasrani
prvni byl klobouk s A a tahl se prahou kde se nedalo predjet celejch 30kmh, a asi 1,5km za nim, sem myslel ze prekousnu volant a pujdu mu nafackovat

dalsi nejaky duchodci s pandou , netusim SPZ ale mel potrebu jet v levym pruhu celou dobu 40kmh, takze vsichni ho brali z prava

a treti vrchol vylo pri konci okruhu na pri vyjezdu p prahy na R7 kde jsou tri pruhy, jedu v prostrednim necelych 150kmh a zenska s S na SPZ to sekne predemne a jede si svejch 80kmh a to bylo docela volno, tech 80kmh si mohla jet v ty kolone ktera jela taky 80kmh kdyz ani neprida

a por ty co se boji prazskyho okruhu mame uzasne P+R aby neblokovali cesty
o 16.01.2010, 22:19 | dj.DEKL
Dnes sem jel z ČM na Barranďák a žádný omezení na 50km/h sem nepotkal... akorát asi 300m před Barranďákem na světlech.
o 16.01.2010, 22:54 | Rudi
na spojce to nakonec vyřešili celkem dobře, takže ani já tam nemůžu nadávat, horší je to jet z centra přes nuselák, tam máš 50ku celou dobu...
o 16.01.2010, 22:56 | dj.DEKL
Až na začátek dálnice u Agipky ?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3356 sekund.